HERBERT FLACK in SALAMANDER 2

Het eerste seizoen van Salamander op één hield twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. Een tweede reeks werd opgenomen in 2017 en wordt uitgezonden vanaf 7 januari 2018.

Bloedstollend vervolg

In Salamander 2 trekt een moord in de wijk Matonge op een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur FGP Paul Gerardi (Filip Peeters) langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje. Gerardi is er als enige van overtuigd dat er leden van de ontbonden groep Salamander betrokken zijn bij deze samenzwering wiens tentakels zelfs reiken tot in het kabinet van de Eerste Minister. Wat Paul Gerardi niet kan vermoeden, is dat hij op een persoonlijke manier zelf ook betrokken blijkt te zijn bij de zaak waardoor zijn leven en dat van zijn dochter op het spel komt te staan.

De creatieve ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist, Frank Van Mechelen als regisseur, Lou Berghmans als DOP/cameraman en Eric Wirix als producent. De cast : Filip Peeters is Paul Gerardi, met Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe, Tine Reymer, Violet Braeckman, Jeroen Van der Ven, Peter Van de Velde, Kadèr Gürbüz en
Herbert Flack als minister van staat Jonatan Bury.

Trailer SALAMANDER 2 : https://www.een.be/een/nieuw-seizoen-salamander-2