GODEN OP DE OLYMPUSBERG

Voor ‘Erfgoed Vlaanderen’ is Herbert, samen met Sigrid Spruyt peetouder voor het restauratieproject van de prachtige 18eeuwse plafondschildering in den Wolsack.

De “Hofkamer van de Wolsack”  is een architecturaal juweeltje vol heerlijke Antwerpse geschiedenis.
Aan de Oude Beurs, vlakbij onze Grote Markt, in het hart van ons Sinjoren verleden dreigde een verborgen stukje Antwerpse pracht te verkommeren en verloren te gaan.
Gelukkig werd een reddingsplan gestart op initiatief van Erfgoed Vlaanderen.
Omdat het een financieel zeer kostelijke onderneming is om dit indrukwekkend pand te restaureren, zocht men een peter en meter en kwam bij Herbert aankloppen.

Met zijn acteursimago van hoofdinspecteur in “Aspe” en ‘Jean Pierre den Antiquair’ uit Thuis, maar vooral door die onvergetelijke Antwerpse vertellingen bij ATV met zijn goede vriend, stadsgids George Van Cauwenbergh, klopte zijn warm sinjorenhart om dit project te steunen.

Flack gaf ettelijke geanimeerde voorstellingen en vertellingen onder dit schilderij in het erfgoedpand Wolsack  maar ook in het ING hoofdkantoor waar er ruimte werd gevonden om het enorme doek (60 m2) te kunnen  restaureren. Samen met gerenommeerde stadsgids Key Minnebo.
Inmiddels is de restauratie van de schitterende plafondschildering “Goden op de Olympusberg” voltooid en hangt de schildering in afwachting van de restauratie van De Hofkamer van ‘Den Wolsack’, in het Rubenianum. Ook daar kan u een kijkje gaan nemen en genieten van de schildering, die in alle glorie gerestaureerd werd.

Klik door naar http://www.erfgoed-vlaanderen.be