CYRANO DE BERGERAC, een legendarisch liefdesverhaal

Na de succesproductie "Amadeus", sloegen Herbert Flack en regisseur Bruno Van Heystraeten opnieuw de handen in elkaar voor een klassieker uit het internationaal theaterrepertoire: "Cyrano de Bergerac".

Prachtige kostuums, grootse emoties van een klassieker, en schitterende acteerprestaties waren opnieuw de ingrediënten voor een avond avontuurlijk -romantisch spektakeltheater, over de trotse soldaat-dichter met zijn enorm reukorgaan.
Wie Herbert Flack aan het werk zag tijdens Amadeus, wist dat we van hem een virtuoze vertolking mochten verwachten. Hij kreeg bovendien ook ondersteuning van een absolute droomcast met Sandrine André, Wim Danckaert, Patrick Vandersande, Manu Verreth, Steve De Schepper en Erik Goris. Het werd de laatste theaterrol van Manu Verreth want een jaar later overleed hij.

“Cyrano de Bergerac” staat niet enkel bekend om zijn poëtische verzen en  liefdesscènes, maar ook om de actie van spannende degenduels, tragische veldslagen en knappe massascènes. Regisseur Bruno Van Heystraeten bewees al met "Amadeus" dat hij ook hier alle talenten voor in huis had.

Het verhaal:

Cyrano de Bergerac is een soldaat-dichter met panache, die het scherpe staal van de degen koppelt aan zijn puntige taal en pen. Hij heeft echter één levensgroot gebrek : zijn mismaakte neus.
 

Heimelijk is hij verliefd op zijn knappe nichtje Roxane, maar zij is op haar beurt weer verliefd op baron Christian de Neuvillette, cadet bij Cyrano’s eenheid. De erg knappe Christian wil niets liever dan die liefde beantwoorden, maar er is één probleem: Roxane valt op verheven taalgebruik en de zoete klanken van het gesproken woord, en dat is niet bepaald het sterkste punt van Christian.
Het is Cyrano die met het idee komt om zijn lyrisch talent te koppelen aan de lichamelijke uitstraling van Christian. Achter de façade van diens knappe uiterlijk kan Cyrano eindelijk aan Roxane kwijt wat hem al jaren in het hart en op de lippen brandt.
Vanonder het balkon fluistert Cyrano, Christian de smachtende woordjes in. Aan het front schrijft Cyrano de prachtige brieven van Christian aan zijn geliefde. Samen zijn Christian en Cyrano de ideale aanbidder: geestig, intelligent, trots, nobel en knap. Maar deze maskerade moet en zal eindigen in een tragedie.