ANTWERPSE STADSVERTELLINGEN

Museaal Theater
door Herbert Flack en Key Minnebo

Als gedreven alchemisten toveren Herbert Flack en Key Minnebo stoffige stadsverhalen en schijnbaar betekenisloze anekdoten om tot poëtische ontboezemingen die ons amuseren en fascineren.

De speelse humor van Herbert en het erudiet enthousiasme van Key brengen de geschiedenis van Antwerpen tot leven. Zonder schroom delen ze ons hun passie voor ‘de koekenstad’. Een ware liefdesverklaring!
Ze doen dit al verhalend in de Lange Gasthuisstraat 20 dat tevens als historisch uitgangspunt dient voor deze voorstelling.

Als toeschouwer worden we meegenomen in een wereld die we doorgaans slechts kennen uit artefacten voorzichtig weggestoken in musea achter steriel glas. Maar hier worden we vrolijk ondergedompeld in thema’s van ontucht en vertier, geld en armoede, ziekte en gezondheid, eten en drinken, en… duivels en heiligen.

Inspiratie vonden ze onder meer bij Brederode, Huyghens, Roemers Visscher, Sleeckx, Conscience en Christiaans. De verhalen gaan over het mysterie van de gezonken trap, over Nonni en de maagdekens en over rijke fokkers. Maar ook: Waarom een bad nemen ongezond is en naar de beurs gaan levensgevaarlijk kan zijn.

Podiumbeest Herbert Flack en museum-muze Key Minnebo zijn met deze gezamenlijke voorstelling niet aan hun proefstuk. Ze verwonderden ons reeds met gelijkaardige optredens zoals “De Goden van de Olympos” voor Erfgoed Vlaanderen vzw in 2009-2010.

Hou je van humor en theater én van geschiedenis en musea? Dan zal dit uniek gebeuren je nog lang bijblijven!

Antwerpse Stadsvertellingen:
Key Minnebo
03 237 74 77
contact@keyminnebo.be
www.keyminnebo.be